Kinderpagina

Hallo! Je bent hier op de kinderpagina.

Misschien heb je hier op geklikt omdat je binnenkort voor het eerst naar de logopedie gaat of omdat je al een tijdje bij mij komt. Voor de kinderen (en hun ouders) die nog niet precies weten wat logopedie is en wat je daar allemaal doet leg ik dat hier eerst even uit. Als je leuke ideetjes hebt voor mijn site hoor ik dat graag. Misschien komen er wel oefeningen op, of een tekening of leuke brief van jou! Als je een vraag aan mij wilt stellen mag je mij een mailtje sturen hoor. Je kunt me ook toevoegen op Facebook als je dat leuk vindt!

De eerste keer
De allereerste keer dat je bij mij langs komt bij de logopedie vind je dat misschien best een beetje spannend. Dat is logisch hoor! Gelukkig ga ik de eerste keer vooral veel met mama of papa praten en kan jij een beetje wennen. Terwijl wij kletsen kun jij spelen, tekenen of meeluisteren... wat je zelf fijn vindt! Ik ga dan ook uitleggen aan jou en aan je ouders wat we allemaal gaan doen. Ik heb ook een leuk boekje voor kleine kinderen waarin een aapje uitlegt wat logopedie is. Dat kunnen we samen lezen. Sommige kinderen zeggen dat ze naar ‘de logopedie’ gaan, maar van mij mag je ook gewoon 'Sylvia' zeggen. De meeste kinderen doen dat! Al heb ik ook al allerlei andere leuke dingen voorbij horen komen zoals : de logo, de praatjesjuf en de woordendokter.

Daarna
De keren daarna gaan we samen werkjes doen zodat ik kan zien wat je al goed kan en wat nog moeilijk is. Sommige kinderen vinden het moeilijk om woorden duidelijk te zeggen en grote mensen zeggen dan heel vaak  'wat zeg je?'. Soms heeft de tandarts gezien dat je tanden scheef gaan staan en heeft hij gezegd 'je moet stoppen met duimen en gaan oefenen met een logopedist'. Andere kinderen vinden het moeilijk om de woordjes goed te schrijven en halen de letters een beetje door elkaar. De juf zegt dan: 'je maakt te veel foutjes in je schrift, je moet oefenen met iemand die jou kan helpen.' Er zijn heel veel verschillende kinderen en dus ook heel veel verschillende dingen die kinderen moeilijk vinden. Daarom gaan we eerst samen kijken wat jij al erg goed kan en waar ik jou nog bij kan helpen.

Oefenen
Als we goed weten wat we samen moeten oefenen, en we hebben dat aan je ouders verteld (en misschien aan de juf, dokter, tandarts of iemand anders) dan kunnen we aan het werk. We gaan samen spelletjes en werkjes doen om te oefenen. Je komt elke week een keer bij mij en je krijgt van mij dan steeds nieuwe werkjes mee in je eigen map, schrift of plakboek. Je moet thuis ook oefenen met mama of papa en de week erna kan je dan aan mij laten zien hoe goed je geoefend hebt.
Het geeft niets als je de werkjes soms moeilijk vindt. Ik ben er om je te helpen en samen zorgen we dat het steeds beter lukt!

Tot snel!

Logopedie

Een logopedist is opgeleid om patiƫnten te behandelen en begeleiden die problemen ervaren met: spraak, taal, gehoor, stem en slikken.

Lees verder »

Praktijkinformatie

Deze praktijk richt zich specifiek op de behandeling van kinderen.

Lees verder »

De Logopedist

Maak kennis met Sylvia.

Lees verder »

Contact

Contactgegevens en bereikbaarheid.

Lees verder »